تلفن تحت شبکه تلفنی است که از اینترنت برای برقراری تماس تلفنی استفاده می کند. این گوشی با نام های IP phone و VoIP phone نیز شناخته می شود. این گوشی ها انقلابی در حوزه ارتباطات تلفنی ایجاد کردند. تلفن های تحت شبکه در مقایسه با گوشی های سنتی که برای عموم مردم شناخته شده اند، کارایی زیادی دارند، اگرچه این گوشی ها عملکردهای متفاوتی دارند، اما ظاهری شبیه به یکدیگر دارند.
در تلفن IP، داده های صدا و تلفن به صورت دیجیتالی از طریق شبکه منتقل می شود. برای استفاده از این نوع تلفن به اتصال اینترنت پایدار نیاز است. تلفن های موجود در شبکه از فناوری VoIP پشتیبانی می کنند که یکی از مهم ترین فناوری های چند دهه اخیر است. در واقع به کمک این فناوری صدا از طریق اینترنت و شبکه منتقل می شود. تا انتها با دایان نت همراه باشید.
تفاوت تلفن شبکه (متصل به VIP) و تلفن آنالوگ از چند جنبه مختلف قابل بررسی است که در ادامه به برخی از آنها پرداخته خواهد شد.
اتصال به شبکه: تلفن های آنالوگ از طریق خطوط تلفن معمولی به شبکه تلفن متصل می شوند در حالی که خطوط ثابت از طریق اینترنت به شبکه متصل می شوند.
فناوری: گوشی های آنالوگ از فناوری خاصی به غیر از همان فناوری تلفن های سنتی استفاده نمی کنند، اما تلفن های بی سیم از آخرین فناوری استفاده می کنند و صدا و تصویر را از طریق اینترنت انتقال می دهند.
کیفیت صدا: تلفن های آنالوگ ممکن است دچار مشکلاتی مانند نویز شوند، اما تلفن های تحت شبکه از فناوری دیجیتال استفاده می کنند و بنابراین بهترین کیفیت صدا را در مقایسه با گوشی های آنالوگ دارند.
ویژگی ها: تلفن های شبکه دارای ویژگی هایی مانند نمایش سابقه تماس، پیام رسانی، ارسال تماس و موارد دیگر هستند که نسبت به تلفن های آنالوگ محدودتر هستند.
انواع گوشی های تحت شبکه
تلفن سیمی: تلفن سیمی به یک شبکه کابلی متصل می شود و از اینترنت برای برقراری تماس تلفنی استفاده می کند. این نوع گوشی برای محیط هایی که کابل تلفن وجود دارد مانند ادارات، مراکز تماس و کارخانه ها مناسب است.
تلفن بی سیم: تلفن بی سیم به جای کابل تلفن به شبکه بی سیم متصل می شود و مانند تلفن بی سیم از اینترنت برای برقراری تماس تلفنی استفاده می کند. این گوشی برای استفاده در محیط هایی که کابل تلفن وجود ندارد مانند فضاهای باز، ساختمان های بزرگ و محیط های صنعتی مناسب است. این نوع گوشی ها به دسته های مختلفی مانند وای فای و دکت تقسیم می شوند که در ادامه معرفی می شوند.
برقراری تماس از طریق شبکه Wi-Fi: به طور کلی، برقراری تماس از طریق شبکه Wi-Fi در محیط هایی که شبکه Wi-Fi بی سیم در دسترس است، مناسب است، به عنوان مثال. ب- در مراکز تجاری، ادارات و منازل شخصی. قابلیت جابجایی آسان این مدل ها یکی از مزیت های آنهاست.
DECT Phone: DECT یا Digital Enhanced Cordless Telecommunications از فناوری DECT استفاده می کند که استاندارد بین المللی برای ساخت تلفن های بی سیم است. استفاده از این گوشی ها برای ادارات، منازل و مکان های تجاری مناسب است.
تلفن شبکه USB: تلفن شبکه USB (USB) نوعی تلفن شبکه بی سیم است که از یک پورت USB برای اتصال به رایانه یا دستگاه دیگری استفاده می کند. یک تلفن USB بی سیم به عنوان یک دستگاه ورودی/خروجی برای کامپیوتر برای برقراری تماس های تلفنی استفاده می شود. این گوشی ها به طور کلی با نرم افزارهای مورد استفاده برای برقراری تماس از طریق اینترنت مانند اسکایپ سازگار هستند.
Soft phone: Soft phone با نام soft phone نیز شناخته می شود. این تلفن بی سیم به صورت نرم افزاری بر روی کامپیوتر، لپ تاپ یا سایر دستگاه های هوشمند نصب می شود و امکان برقراری تماس از طریق اینترنت را در اختیار کاربران قرار می دهد. تلفن های نرم افزاری انتخاب خوبی برای کارگران از راه دور و افراد تجاری هستند.